Yemen'de Sular Durulmuyor: Husiler Havaalanı Patlamasından Suudi Arabistan'ı Sorumlu Tuttu

TAKİP ET

Yemen'de silahlı güç olarak faaliyet gösteren İran destekli Husiler, Aden Havaalanı'ndaki patlamalardan Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçlerini sorumlu tuttu.

Yemen'de silahli milis güçler şeklinde faaliyet gösteren ve uluslararası herhangi bir meşruiyeti olmayan İran destekli Husi hükümetinin sözde İnsan Hakları Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada Aden Havaalanı'na yapılan terör saldırısından Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçlerinin sorumlu olduğu iddia edildi ve saldırının kınandığı belirtildi.

Açıklamada, "Aden Havaalanı'na düzenlenen terör saldırısının terörist grupların sivil bir tesisi hedef almasını planlayan ve doğrudan destekleyen koalisyon güçlerinin iflası gölgesinde gerçekleşti." ifadeleri kullanıldı.

Aden Havaalanı'ndaki patlamaların Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin ülkenin güney vilayetlerindeki sosyal dokuyu parçalamaya yönelik uygulamalarının sonucu olarak ortaya çıktığı belirtilen açıklamada, koalisyon güçleri patlayıcı yerleştiren ve suikastlar tertip eden silahlı gruplar oluşturmakla suçlandı.

Koalisyon güçlerinden ise Husilerin açıklamasına karşılık olarak herhangi bir cevap gelmedi.

Yemen Husiler İran Suudi Arabistan sana ölüm sivil saldırı