Yüksek Alkollü Bir Kuyruklu Yıldız Tespit Edildi

TAKİP ET

NASA araştırmasında Comet 46P/Wirtanen kuyruklu yıldızının yüksek oranda alkol barındırdığı tespit edildi.

Hawaii Mauneka'da bulunan W. M. Keck Gözlemevi'nin NASA destekli olarak gerçekleştirdiği araştırmada 46P/Wirtanen yıldızının, 2 buçuk yıl önce Dünya'dan geçişi sırasında yüksek miktarda alkol saldığı tespit edildi.

Araştırma sonunda hazırlanan makalenin ortak yazarı ve John Hopkins Üniversitesi Uygulamalı Fizik Laboratuvarı'nda kuyruklu yıldız araştırmaları yürüten Neil Dello Russo, "46P/Wirtanen, şimdiye değin bir kuyruklu yıldızla saptanan en yüksek alkol oranını barındırıyor" dedi.

Araştırmanın yürütüldüğü Keck Gözlemevi'nin verilerine göre 46P/Wirtanen, kuyruklu yıldızların hareket prensibinin dışında özellikler gösteriyor. Kuyruklu yıldızlar olağan hareketlerinde elips şeklindeki yörüngelerde Güneş'in etrafından döndüğü sırada, Güneş'e yaklaştıkça donmuş olan parçaları ısınarak süblimleşir ve "kuyruk" görüntüsü oluşur. Güneş'ten uzaklaştığı sırada ise ciddi ısı düşüşü yaşar ve maddi yapısı donmaya maruz kalır.

Bu prensibin dışında bir hareketlilik gözlendiğini kaydeden Fizik ve Astronomi Profesörü Erika Gibb Comet 46P/Wirtanen yıldızının Güneş'ten uzaklaştığı sırada dahi ısısını yitirmediğini gözlediklerini belirtti.

Yüksek Alkollü Bir Kuyruklu Yıldız Tespit Edildi