14 Mayıs seçimleri yaklaşırken Türkiye'ye yoğun bir şekilde göç eden Araplar Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi ihtimalinden korkmaya başladı.
Twitter'da paylaşım yapan bir Arap, Kılıçdaroğlu'nu kastederek "Erdoğan hakkında ne derseniz deyin ama bu Alevi muhalif aday kazanırsa o zaman işler kesinlikle Müslümanlar için daha da kötüye gidecektir. Ayrıca bu, pek çok kişinin Türkiye'ye taşınmak ve Türkiye'de yaşamak zorunda olduğu planları da büyük ölçüde etkileyecektir.
Erdoğan yönetimindeki sistem, yumuşak bir “dini” güç olmasına, Türkiye'deki Müslümanlar için işler kolaylaşmasına ve çoğu sadece sembolik olsa da dinin daha görünür hale gelmesine rağmen laik olmaya devam ediyor. Ancak aşağıda da göreceğimiz gibi bu bile onlar için çok fazla." dedi.
Söz konusu Arap, TamgaTürk'ün haberinden sonra tivitini sildi.The system under Erd*gan remains secular even though there is soft “religious” power, things have become easier for Muslims in Türkiye & the religion has become more apparent, even if much of it is only symbolic. But even this is too much for them as we see below. pic.twitter.com/sWQn3rrihU
— ابن ابراهيم (@_ibnNuh) April 25, 2023

Kılıçdaroğlu'nu istemesem de adama oy vermek için bir sebep daha önüme düştü.
Kemal'e vermicektim ama böyle düşünüyolar diye oyum Kemal'e
20 yıllık tayyipçiydim artık reis bozdu oylar ümmetin lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na
allanı svdklerim gelmeyin zaten sektirip gidin
Hem buradakileri göndereceğiz hem de yeni gelenleri sokmayacağız.
İnşallah dostum inşallah
İsteseler de İstemeseler de bu sefer Gidiyorlar. Tayyip Erdoğan için bu iş artık bitti. 2018de 1 dolar 4tl iken, 1kg peynir 15tl iken, 1litre süt 2.5 tl iken, 1 kg tavuk göğüs eti 15tl iken, 1kg et 70tl iken, 25 senelik araçlar 20 bin tl, anadolu'nun küçük ilçelerinde dahi 35 senelik evler 125bin tl iken Tayyip Erdoğan R alarak seçildi. Şu anda ise 1 dolar 20tl, 1kg peynir 100tl, 1litre süt 20tl, 1kg tavuk göğüs eti 100tl, 1kg et 350tl, 25 senelik araçlar 200 bin tl, 35 senelik evler 1 milyon tl iken ve milyonlarca genç seçmen ilk defa oy kullanacak iken % kaç alacak çok merak ediyorum ben. Suriyeliler vesairenin kullanacağı oylar bile kurtaramayacak. Tekrar seçileceğine kesinlikle inanmıyorum.
Sünnilerin alevi düşmanlığı bitmeyecek. Neyse ki kızımın tüm dini inanışlardan kolayca arınabilecek şekilde eğitimine önem veriyorum.
Ben onların amlarına koyayım çok ayıp ediyorlar .
arap sen gelme .okunu çıkarıyorsun
27 kişilik aile ve yakın akraba çevresinin tamamı (2018 AKP RTE) Bozkurt Kemal İYİP allahın izniyle...