Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün, 4 Ağustos'ta Kürtçü HDP'nin Kars eski milletvekili ve belediye başkanı Ayhan Bilgen'i kabul ettiği bildirildi.
MHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen görüşmeye dair Bilgen, "Geçmiş olsun dileklerimizle birlikte, toplumsal barış konusundaki katkıları dolayısıyla teşekkürlerimizi ilettik." ifadelerini kullandı.
Ayhan Bilgen Kimdir?
2015 yılında Kürtçü HDP'nin Kars milletvekilliğini yapan Bilgen, aynı dönemde partinin grup başkanvekilliği, merkez yönetim kurulu üyeliği ve sözcülüğünü yapmıştı.
2017 yılında Diyarbakır'da tutuklanan Bilgen hakkında, 'Terör örgütü üyesi olmak', 'Suç işlemeye alenen tahrik' ve 'Halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma' suçlarından 11 yıldan 25 yıla kadar hapis talep edilmişti.
2019 yerel seçimlerinde Kürtçü HDP'den Kars belediye Başkanı seçilen Bilgen, 2 Ekim 2020 tarihinde tekrar tutuklanmış, 2021 yılında da partisinden ayrılarak yeni bir parti kurmuştu.








