Kamuoyunda erken seçim tartışmaları devam ederken, muhalefetin Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı merak ediliyor. CHP'de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın ismi ön plana çıkarken, AREA Araştırma'nın yaptığı anketin sonuçları gündeme oturdu.Ankette katılımcılara "Erdoğan'ın karşısında ana muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı kim olmalı?" sorusu yöneltildi. Sonuçlara göre, Mansur Yavaş, %35.2 ile birinci sırada yer alırken Ekrem İmamoğlu %17.8'de kaldı. Katılanların %34.6'sı ise fikrim yok yanıtını verdi.Genel çerçevede ise Erdoğan ile Yavaş'ın arasında bu ankete göre seçmen %52.9 ile Mansur Yavaş'ı tercih ederken Ekrem İmamoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında ise %46.1 İmamoğlu önde gözüküyor. Özgür Özel ile Erdoğan arasında ise %39.3 ile yarışı Erdoğan önde götürüyor.
Fatih Altaylı'dan Mansur Yavaş Yorumu
Gazeteci Fatih Altaylı, AREA Araştırma'nın anket sonuçlarını değerlendirdi. Kendi YouTube kanalında konuşan Altaylı, Mansur Yavaş hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı. Yavaş için "Seçim döneminden önce oyları yüksek çıkıyor ama sonra iniyor" diyen Altaylı, "Ekrem İmamoğlu daha politikacı bir figür" yorumunu yaptı.Altaylı, şunları kaydetti:Mansur Yavaş Önde Çıktı, Altaylı 'İmamoğlu' Dedi
"Mansur Yavaş'ın %62 almasına şaşırmamak lazım ama seçim dönemi gelmeden meydanlara çıkılmadan Yavaş'ın durumu budur. 2020'deki ölçümlerde Faruk Acar'dan kendim rica etmiştim. Mansur Yavaş yüzde 66 ile başlamıştı. Yavaş meydanlara çıkınca oyu azalıyor, Ekrem İmamoğlu'nun meydanlara çıkınca oyu artıyor.""O da Kötü Bir İnsan Değil"
"Mansur Yavaş miting meydanına çıktığında oyu düşer, Ekrem İmamoğlu da %56'lara çıkar yakındır yani oranları. Mansur Yavaş'ın meydan performansı miting performansı iyi değil. Konser meselesinde gördük, çok gerildi. Bence kötü bir insan veya kötü bir aday değil ama Ekrem İmamoğlu daha politikal tip, Mansur Bey çelebi."BELTAŞ Genel Müdür Yardımcısı'ndan Yanıt
Altaylı'nın bu çıkışına, ABB BELTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Yılmaz sosyal medya hesabı X'ten yanıt vererek "Fatih Altaylı herkese öğretilmiş ezberi tekrarlatıyor" dedi ve 2024 Yerel Seçimlerinde Yavaş'ın rakibi Turgut Altınok karşısında seçim dönemi yaklaştıkça oyunun yükseldiğine dair verileri paylaştı:"Fatih Altaylı herkese öğretilmiş ezberi tekrarlatıyor!!! Yavaş kampanyada geriler İmamoğlu kampanyada ilerler demiş sayın Fatih Altaylı'ya 2024 seçim sonuçlarını ve süreci şöyle bir hatırlatmak isterim; AREA Araştırma Ankara Büyükşehir Seçim Araştırmaları 9 Şubat 2024 Mansur Yavaş %54,0 Turgut Altınok %41,1 Diğer %%4,9 26 Mart 2024 Mansur Yavaş %60,1 Turgut Altınok %30,5 Diğer %9,4 31 Mart 2024 Resmi Sonuçları Mansur Yavaş %60,4 Turgut Altınok %31,7 Diğer %7,9 Seçim Kampanyasına %54 ile başlayıp, %60 ile bitiren Mansur Yavaş mı geriler?"Fatih Altaylı herkese öğretilmiş ezberi tekrarlatıyor!!!
— Alparslan YILMAZ
Yavaş kampanyada geriler
İmamoğlu kampanyada ilerler demiş sayın @fatihaltayli ya 2024 seçim sonuçlarını ve süreci şöyle bir hatırlatmak isterim;
AREA Araştırma
Ankara Büyükşehir Seçim Araştırmaları
9 Şubat 2024
Mansur… pic.twitter.com/s6Jx9LeiZz