Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) yönelik başlatılan kurultay soruşturmasında sona yaklaştı. Bugüne kadar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 123 kişinin “şüpheli” sıfatıyla ifadesi alınmıştı. Soruşturma kapsamında ayrıca 40 tanık dinlendi.
Soruşturma dosyasında adı geçen 9 milletvekiline ilişkin dosyalar ise, dokunulmazlıkları nedeniyle fezleke hazırlanmak üzere TBMM’ye sunulmak üzere Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu’na gönderildi.
Başsavcılığın, bu hafta içerisinde CHP kurultayına ilişkin hazırladığı iddianameyi mahkemeye sunması bekleniyor.
Öte yandan, aynı döneme denk gelen Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeliği seçimleri de Ankara kulislerinde dikkatle takip ediliyor. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ankara Adliyesi’nde görev yapan bir ismi HSK üyeliği için tercih edeceği iddialar arasında yer alıyor.
HSK seçimleri ve CHP kurultay soruşturmasının aynı döneme denk gelmesi, yargı ve siyaset ilişkisi bakımından kritik bir haftaya girildiğine işaret ediyor.