2025 Voleybol Milletler Ligi’nde mücadele eden Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, yoluna 4'te 4 yaparak kayıpsız devam ediyor.. İlk haftayı Çin zaferiyle kapatan Filenin Sultanları, ev sahibi Çin’i dişe diş geçen mücadelede 3-2 mağlup ederek Türk milletine bir kez daha sevinç yaşattı.
Fransa, Tayland ve Polonya karşısında aldığı üç galibiyetin ardından sıra, sahasında avantajlı olan Çin’e gelmişti. Karşılaşmada ilk seti 25-19 Çin’e veren milliler, ikinci sette vites yükseltti ve 25-20’lik skorla dengeyi sağladı. Üçüncü seti uzatmalarda 31-29 kaybeden Sultanlar, dördüncü sette rakibine adeta nefes aldırmadı: 28-16. Final setinde ise Türk’ün azmi ve inancı bir kez daha galip geldi, son set 15-12 millilerimizin oldu.
Bu tarihi zaferle birlikte Filenin Sultanları, puanını 10’a yükseltti ve Milletler Ligi’nde zirve yürüyüşünü sürdürdü.
Gözler İstanbul'da
Filenin Sultanları, Milletler Ligi'nin ikinci haftasında 18-22 Haziran 2025 tarihlerinde İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda sahne alacak. Milliler İstanbul etabında Dominik Cumhuriyeti, Kanada, Güney Kore ve Brezilya ile mücadele edecek.