İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ülke gündeminden düşmeyen ve uzun süredir çözüme kavuşturulmayan başıboş köpek sorununa ilişkin konuştu.
Birçok vatadaşın saldırılarda ve trafik kazalarında canına mal olan başıboş köpek sorunun çözümüne ilişkin Meclis'e gelecek kanun tasarısına ilişkin tepki gösteren İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Uyutma ne demek? Milyonlarca hayvanı mı öldüreceğiz? Böyle insanlık olur mu? Çocuklar eve sokmaz bizi. Barınaklar, kısırlaştırma merkezleri kurmadan hayvan öldürmek hangi vicdana sığar."
Sen de uyusaydın da böyle yanlış, vatandaştan uzak ve boş bir yorum yapmasaydın!
Barınak kursan bilmem kaç milyon hayvanı barınaklarda iyi şartlarda bakabilecek misin? Bu kadar hayvanı nasıl besleyeceksin? Bu kadar hayvana yeterli alanı nasıl sağlayacaksın? Bunları barınaklara kapattığında bu sefer birbirlerine saldirmaya, birbirlerini öldürmeye başlayacaklar, daha kötü manzaralar ortaya çıkacak. Siyasetçiler iki adım ötesini düşünmekten aciz mi? Tek yol hayvanların acısız şekilde uyutulması.