AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Malatya İl Kongresi'nde konuştu.
Bolu'daki Grand Kartal Oteli yangınına ilişkin konuşan Erdoğan, "Böyle üzüntü verici bir olay karşısında siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum." ifadelerini kullandı.
Erdoğan şunları söyledi:
Bu facianın tüm yönleriyle incelenmesi ve sorumluların adalet önüne çıkarılması için gerekli soruşturmalar derhal başlatıldı. Görevini ihmal edenler, usulsüzlük yapanlar ve bu trajediyi yaratan açgözlülük sebebiyle milletimizin yaşadığı bu derin acıların hesabı yargı önünde sorulacaktır
Vatandaşlarımız sevdiklerini yas tutarken, gereksiz polemiklerle onların acılarına saygısızlık yapmak kabul edilemez. Her türlü yersiz tartışmayı şiddetle reddediyoruz ve ana muhalefetin bazı üyelerinin bu ulusal yasta döneminde sorumsuzca eleştiri yapmalarını büyük bir hayal kırıklığıyla karşılıyoruz.
Yakınlarını, evlatlarını, sevdiklerini kaybetmiş vatandaşlarımızın acısı halen tazeyken birileriyle laf dalaşına girmek her şeyden önce kederli ailelerimize hürmetsizlik olacaktır. Bu olaylarla ilgili olarak buraya herhangi bir halel getirecek her türlü tartışmayı elimizin tersiyle itiyoruz.
Ana muhalefetin kimi aktörlerinin milletin acısına saygı göstermek yerine 3 gündür pervasızca sağa sola saldırmalarını sadece esefle karşılıyoruz. Rabbim böyle acıları bir daha milletimize yaşatmasın.
Editör: Semir Yapıcı