• Bizi Destekleyin
  • TamgaTürk TV
  • Yayın İlkeleri
  • Künye
  • İletişim
Anasayfa
  • Haberler
  • Türk Dünyası
  • TamgaKritik
  • Dosya Haber
  • Söyleşi
  • Portreler
  • Ekonomi
  • Dünya Spor Erişim Engeli Mali Veriler
  • Ara
SON DAKİKA:
16:15
Aliyev-Paşinyan Görüşmesine 3 Kişi Daha Katılacak
12:10
Pençe-Kilit Operasyon Bölgesinde 5 Kürtçü Terör Örgütü PKK'lı Terörist Etkisiz Hale Getirildi
10:16
7 İlde Düzenlenen Uyuşturucu Operasyonunda 72 Uyuşturucu Taciri Yakalandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: En Hayırlısı Kendisi Çekilip Gitmesi Lazım
Haberler
21 Ağustos 2023 - 14:06
Güncelleme: 21 Ağustos 2023 - 14:49

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: En Hayırlısı Kendisi Çekilip Gitmesi Lazım

Erdoğan, ''Memurlarımıza bu zamanlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da memnun edecek adımları atacağız.'' dedi.

Haberler
21 Ağustos 2023 - 14:06
Güncelleme: 21 Ağustos 2023 - 14:49
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: En Hayırlısı Kendisi Çekilip Gitmesi Lazım

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün günübirlik gerçekleştirdiği Macaristan ziyareti sonrası yurda dönüş yolunda uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Memurlarla ilgili çalışmayı AKP'li Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yetkili sendikalarla sürdürdüğünü belirten AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ay sonuna kadar da devam edecek. Nitekim birinci, ikinci, açıklamalar Bakanım tarafından yapıldı. Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamanlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil." ifadelerini kullandı.

Seçimlerden sonra CHP'den başlayan değişim tartışmalarını da değerlendiren AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP’de bir değişim, bir genel başkan değişimi bekliyor musunuz?" sorusuna "Bunu şimdi halkımıza soracağız. Halkımız değişimse değişim, eğer kalsın diyorsa diyecek bir şeyim yok." yanıtını verdi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Bunu şimdi halkımıza soracağız. Halkımız değişimse değişim, eğer kalsın diyorsa diyecek bir şeyim yok. Çünkü egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir. Biz, böyle inandık. Bu yola böyle çıktık. Biz, üzerimize düşeni yapacağız. Nedir? En ideal isimleri biz halkımıza takdim edeceğiz ve bu ideal isimlerle yola devam edeceğiz ama Kılıçdaroğlu dersen benimle kaç yarışa girdi? 13’te 13 yaptı. Şimdi 14 de olsa, 15 de olsa bu arkadaştan bir şey olmaz.

En hayırlısı kendisi çekilip gitmesi lazım. Yani dünyada ülkeleri görüyorsunuz, bir seçim kaybediyorsa bir lider ne yapıyor, hemen istifasını veriyor, çekip gidiyor. Fakat bunda böyle bir şey yok. Bunlar şimdi birbirleriyle koltuk yarışında. Bolu’nun belediye başkanı otobüsün üstüne çıkıyor, oradan koltuk atıyor. Genel merkezin önünde yapıyor bunu ve bu Bolu belediye başkanı. Önce neydi? Milletvekili. Sonra Bolu’ya belediye başkanı. Bundan sonra da bunlar da en ufak bir değişim söz konusu olmaz. Bunların içinden çıkan genel başkanlar yok mu? Var. Şimdi bu genel başkanların her biri de ‘ben meydandayım’ diyor. Birisi gitti milletvekili oldu. Şimdi onun görevi Kılıçdaroğlu’nu savunmak. Genel başkan yardımcısı için sen de ‘istifa etmen lazım’ diyor. CHP, ana muhalefet ne hale geldi? Demokrasi mücadelesinde muhalefet çok çok önemli ama ne yazık ki Türkiye’nin en büyük kaybı, demokrasi mücadelesinde karşısında muhalefet yok, ana muhalefet yok.

Başıboş Köpek Sorunu

Başıboş köpek sorunu konusunda gelen soruya yanıt veren Erdoğan, net bir şey söylemedi ancak "Gelişmiş ülkelerde, Avrupa’da bu sorun nasıl çözüme kavuşturulduysa biz de aynı uygulamaları hayata geçireceğiz." dedi.

Başıboş, sahipsiz köpeklerle mücadele konusunda yasal düzenleme mevcut. Gerek ilgili bakanlık gerekse belediyeler sahipsiz, başıboş köpekleri barınaklara topluyor, ama toplamak işi bitirmiyor. Bunları barınaklar çerçevesi içerisinde bir yerlerde toparlamak lazım. Örneğin Konya Büyükşehir Belediyesi'nin, İstanbul'da Beykoz Belediyesi'nin barınakları var. Belediyelerimizde bu konuya hassasiyet gösteriyoruz ve yasal düzenlemeyle de bu işi kontrol altına almanın gayreti içerisindeyiz. Ben mesela Beykoz Belediye'mizin çalışmasını takdir ettim. Tabii bunlar için çok çok büyük alanlar gerekiyor ve bu büyük alanlarda da bunların teşhis, tedavi hatta gerekirse ameliyatlarına varıncaya kadar bunları yapmaları şart. Beykoz bunu yapıyor, gördüm. Aynı şekilde Konya bunu yapıyor. Bundan sonraki süreçte de bunu bizler yapmaya kararlıyız ve bu kararlılığımız devam edecek. Gelişmiş ülkelerde, Avrupa’da bu sorun nasıl çözüme kavuşturulduysa biz de aynı uygulamaları hayata geçireceğiz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına gerekli talimatlar verilmişti. Sokaklarımızı çocuklarımız, insanımız için güvenli hale getirmek görevimiz. İlgili bakanlıklarımız çalışmalarını yapıyor. Başıboş köpeklerle ilgili hangi kurumun yetkili ve görevli olduğu kanunlarımızda belli. Belediyeler, sokaklarda yaşayan hayvanları barınaklara almalı. Bu konunun takipçisiyim. Çocuklarımız, insanlarımız için güvenli şehirler, sokaklar için ne gerekiyorsa yaptık, yapacağız. Fakat ne yaparsanız yapın bu iş bir defa vatandaşın kendi köpeğine sahip olmasını gerektiriyor. Eğer sahip olmazsa, o bir gün gelir kendi evindeki çocuğuna da aynı darbeyi vurur.
 

Reklam
# kılıçdaroğlu# erdoğan# chp# memurlar# memur zammı# kılıçdaroğlu istifa
Reklam
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Faşist Molla Rejiminden 'Rutin' Füze Tehdidi: İsrail'i 'İsrail Vuran' ile Vururuz
Faşist Molla Rejiminden 'Rutin' Füze Tehdidi: İsrail'i 'İsrail Vuran'...
İtalya'dan Almanya'ya 'Kaçak Göçmen' Tepkisi
İtalya'dan Almanya'ya 'Kaçak Göçmen' Tepkisi
Küresel Siyasetin Kapısındaki Tehlike: İkinci Soğuk Savaş
Küresel Siyasetin Kapısındaki Tehlike: İkinci Soğuk Savaş
Tatar: KKTC Tanınmadan Rumlarla Müzakere Olmaz
Tatar: KKTC Tanınmadan Rumlarla Müzakere Olmaz
Google'ın Yapay Zekası, Rus Diktatörü Putin Hakkındaki Olumsuz Soruları Sansürlüyor
Google'ın Yapay Zekası, Rus Diktatörü Putin Hakkındaki Olumsuz Soruları...
Panama Kanalı'nda Kuraklık Nedeniyle Su Seviyesi Düştü: Yüzlerce Gemi Bekliyor
Panama Kanalı'nda Kuraklık Nedeniyle Su Seviyesi Düştü: Yüzlerce Gemi Bekliyor

Ana Sayfa
Haberler
Türk Dünyası
TamgaKritik
Dosya Haber
Söyleşi
Portreler
Ekonomi
Dünya
Spor
Erişim Engeli
Mali Veriler
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Analizler
  • Dosya Haber
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Portreler
  • Söyleşi
  • TamgaKritik
  • Türk Dünyası
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Bizi Destekleyin
  • TamgaTürk TV
  • Yayın İlkeleri
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.