AKP yandaşı Abdulkadir Selvi, Kürtçü DEM Parti'nin AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde komisyonun teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı muhatap almasına "yeşil ışık" yakıldığını iddia etti.
Sarayda gerçekleşen söz konusu görüşmede Kürtçü DEM Parti'den Pervin Buldan ve Mithat Sancar yer almıştı. Erdoğan, görüşmeye ilişkin şunları kaydetmişti:
"Biz de külliyemizde DEM Parti heyetini kabul ettik kendileriyle son derece yapıcı verimli ve geleceğe dair umut verici bir görüşme gerçekleştirdik inşallah bu görüşmenin yansımalarını önümüzdeki günlerde göreceğiz Cumhur İttifakı olarak ülkemizin ve milletimizin hayrına olan işlerde çabuk davranılması gerektiğine inanıyoruz hassas yapıcı kucaklayıcı bir yaklaşımla çalışmalarımızı sürdüreceğiz milletimizin ödediği bedellerin boşa gitmediği sadece sınırlarımız içinde değil sınırlarımızın ötesinde de barışın güvenliğin huzurun ve kardeşliğin egemen olduğu yeni bir dönemi mutlaka başlatacağız. Bunda sonuna kadar kararlıyız. Önce terörsüz Türkiye sonra terörsüz bölge menziline İnşallah varacağız.”
"PKK üzerindeki tek güç olan Öcalan'la görüşülmesinde ne sakınca var?"
AKP yandaşı Abdulkadir Selvi, kaleme aldığı yazısında söz konusu görüşmede Öcalan'ın muhatap alınması konusunda "yeşil ışık" yakıldığını ileri sürdü. Selvi:
“Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki görüşmede Meclis komisyonunun Öcalan’la görüşmesi konusundaki tereddütler ortadan kalkmış. Meclis komisyonu karar aldığı takdirde İmralı’ya gidecek.” dedi.
Ayrıca Selvi, yazısında süreç yanlısı ifadeler kullanarak teröristbaşının muhatap alınmasını gerektiğini savundu:
"Biliyorsunuz Meclis’teki Terörsüz Türkiye komisyonundan bir heyetin Öcalan’la görüşmesi tartışması yaşanıyor. Bahçeli, “Komisyon İmralı’ya gitmeli” demişti. Ben de Bahçeli gibi düşünüyorum. Eğer bu sorunu çözeceksek PKK üzerindeki tek güç olan Öcalan’la görüşülmesinde ne sakınca var?"
"Süreci sabote etmek için ellerinden geleni yapıyorlar"
AKP yandaşı Selvi, sözde çözüm sürecine Gazi Meclis'te direnen tek parti olan İYİ Parti'ye de tepki gösterdi. Selvi şunları yazdı:
"İYİ Parti siyasi erimesini önlemek için umudunu Terörsüz Türkiye sürecini başarısız olmasına bağlamış durumda. Terörsüz Türkiye’yi istemedikleri için terörlü Türkiye istiyorlar demektir. Süreci sabote etmek için ellerinden geleni yapıyorlar."








