ABD Başkanı Donald Trump ve milyarder Elon Musk arasında köprülerin atılmasıyla birlikte Tesla hisseleri yüzde 14 değer kaybetti. Musk'ın şirketinin kaybının yaklaşık 152 milyar dolar olduğu bildirildi.
Trump, CEO’su Elon Musk olan şirketlerin (SpaceX, Tesla) hükümet sözleşmelerini iptal etmekle tehdit ederek, bütçe yasa tasarısı üzerinden patlak veren kavgayı iyice büyütmüştü. Bu düşüşle birlikte Tesla, 1 trilyon dolar eşiğinin altına geriledi ve günü 916 milyar dolarda kapattı. Böylece şirket tarihinin en büyük piyasa değeri kaybı yaşanmış oldu.
"Gitmesini İstedim, Delirdi!"
Geçtiğimiz haftaya kadar Musk'ın biricik müttefiki, şimdi ise görünen o ki yeni rakibi olan Trump, kendi kurduğu sosyal medya ağı TruthSocial'dan yaptığı paylaşımda öfkesini şöyle dile getirdi:
“Elon artık sinirlerimi bozuyordu, gitmesini istedim. Herkesi elektrikli arabaya zorlayan tasarıyı geri çektim (ki bunu aylardır biliyordu!), delirdi!”
Oval Ofis’ten yaptığı açıklamada Trump, Musk’ın elektrikli araç kredilerinin yasa tasarısına dahil edilmemesine içerlediğini belirtti:
“Elon’la harika bir ilişkimiz vardı. Artık olur mu, bilmem. Şaşırdım.”
Musk ise canlı yayında Trump konuşurken şu ifadeleri kullandı:
“Ne halin varsa gör.”
Donald Trump'ın seçimi kazanması için propaganda çalışmaları kapsamında Musk'ın satın aldığı sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda ise çıtayı iyice yükseltti:
“Ben olmasam Trump seçimi kaybederdi, Temsilciler Meclisi Demokratlar'da olurdu, Senato da 51-49 onların olurdu.”
Önceki aylarda Trump’ın “Hükümet Verimliliği Bakanlığı” nam-ı diğer “DOGE”un başında bulunan Musk, görevden ayrılmasından bu yana adeta tam saha pres yapıyor. “İğrenç bir rezillik” diye nitelediği ve yoğun şekilde eleştirdiği "One Big Beautiful Bill Act - Büyük ve Güzel Yasa Tasarısı" olarak adlandırılan yasa tasarısına oy veren senatörlere ön seçim tehdidi savuruyor.
Söz konusu tasarı kapsamında Trump, elektrikli araçlara yönelik federal teşvikleri ve vergi indirimlerini iptal etti. Musk'ın şiddetle karşı çıktığı bu hamle sonrasında ikili arasındaki polemik daha da büyüdü.
Musk: “Trump'ın Adı Epstein Belgelerinde Geçiyor”
Elon Musk, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada el yükselterek, ABD Trump'ın adının Jeffrey Epstein'a ait gizli belgelerde geçtiğini ve bu nedenle dosyaların kamuoyuna açıklanmadığını iddia etti. Musk,
"Gerçekten büyük bombayı patlamanın zamanı geldi: @realDonaldTrump, Epstein belgelerinde. Kamuya açıklamamalarının gerçek nedeni bu. İyi günler, DJT!"
Time to drop the really big bomb:@realDonaldTrump is in the Epstein files. That is the real reason they have not been made public.
— Elon Musk (@elonmusk) June 5, 2025
Have a nice day, DJT!
ifadelerini kullandı. Bu iddia, Musk'ın Trump'ın vergi indirimi ve harcama paketini eleştirmesi ve Trump'ın buna karşılık olarak Musk'ın şirketlerine yönelik federal sübvansiyonları ve sözleşmeleri sonlandırma tehdidinde bulunmasının ardından geldi.
Musk, ayrıca Trump'ın azledilmesi gerektiğini savunarak, yerine Başkan Yardımcısı JD Vance'in gelmesini önerdi. Trump cephesinden ise Musk'ın iddialarına ilişkin henüz resmi bir yanıt gelmedi






