Kürtçü terör örgütü PKK mensubu "Baver-Çektar" kod adlı sabotajcı terörist, Erzincan polisinin koordinesinde yönetilen bir operasyon neticesinde İstanbul'a gitmeye çalışırken Amasya'da yakalandı.
Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi görevlileri, İstanbul'a gitmek üzere yola çıktığını tespit ettiği teröristin yakalanması için Amasya ve Şanlıurfa polisleri ile irtibata geçti. Turuncu kategorideki A. H. (33), takibe takıldıktan sonra düzenlenen operasyonla Amasya'da köşeye sıkıştırıldı.
Yakalandığını anlayan terörist, üzerindeki el bombasıyla intihar eylemi gerçekleştirmeye çalışırken müdahale eden polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Olayın ardından Erzincan'a getirilen terörist, tutuklandı.
Teröristin üzerinden kullanmaya çalıştığı el bombası ile birlikte iki adet de sahte kimlik belgesi çıktı. Yanı sıra Erzincan'da kırsal alana gömdüğü uzun namlulu silah da ele geçirildi.