Japonya'da ve Tayvan'da gerçekleştirilen uluslararası organizasyonlarda Uygur Soykırımı bir kez daha kınandı. Uygur Hareketi İcra Direktörü Ruşen Abbas ile Uygur Araştırmalar Merkezi İcra Direktörü Abdulhakim İdris'in Doğu Türkistanlıları temsilen katıldığı etkinliklerde Çin Komünist rejimine karşı uluslararası toplumun daha güçlü bir şekilde karşı durması gerektiği vurgulandı.
Çin'e karşı Parlamentolar Arası İşbirliği'nin (Inter-Parliamentary Alliance on China - IPAC) bu yılki toplantısı Japonya'nın başkenti Tokyo'da gerçekleştirildi. Uygur Hareketi İcra Direktörü Ruşen Abbas, toplantının açılışında konuşmacı olarak yer aldı. Konferansta, dünya kamuoyunu Uygur Soykırımı'na karşı harekete geçmeye çağırdı.
Toplantıda, Avustralya eski Başbakanı Scott Morrison, konuşmasının önemli bir kısmını Uygur Soykırımı'na ayırdı ve İngiltere eski Başbakanı Liz Truss da Çin'e karşı daha sert politikalar uygulanması gerektiğini belirterek, "Bazı insanlar bu rejime karşı çıkmanın umutsuz bir görev olduğunu söylüyor. Bu kaderciliği reddediyorum. Bunun olup olmayacağı konusunda özgür dünyanın önemli bir rolü var" dedi.
Uygur Hareketi İcra Direktörü Abbas, Uygur insan haklarını savunduğu için Çin hükümetinin intikam amacıyla kaçırdığı kız kardeşi Dr. Gülşen Abbas'ın Doğu Türkistan'daki soykırımın mağdurlarından biri olduğunu anlattı. Abbas, Uygur kadınların zorla kısırlaştırılmasından, organ kaçakçılığına, diasporadaki Uygurlara baskıdan genç kızların zorla evlendirilmesine kadar farklı yöntemlerle Doğu Türkistanlıların soykırıma tabi tutulduğuna dikkat çekti.
Uygur Hareketi İcra Direktörü Abbas ile Uygur Araştırmalar Merkezi İcra Direktörü İdris, IPAC toplantısının öncesinde ve sonrasında Japonya'da parlamento temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve basın yayın temsilcileri ile bir araya geldi. Hem Abbas hem de İdris, dünya kamuoyunu Uygur Soykırımı'na karşı harekete geçmeye çağırdı.
Diasporadaki Uygur temsilcilerinin ikinci durağı Tayvan oldu. Abdulhakim Idris ve Ruşen Abbas öncülüğünde gerçekleşen ziyarette Uygur heyeti, Tayvan Doğu Türkistan Cemiyeti yöneticileri ile bir araya geldi. Uygur Hareketi İcra Direktörü Ruşen Abbas, Tayvan Radyosu'na verdiği röportajda Uygur Soykırımı hakkında bilgi verdi. Radyo programında, Batılı devletlerin ve şirketlerin, Uygurların zorla alınan organlarını talep ettiği ve teknolojik olarak Çin'e bağımlı hale geldiği ifade edildi.Uygur İnsan Hakları Savunucuları, Tayvanlı parlamento üyelerinin de katıldığı bir basın toplantısına katıldı. Toplantıda Tayvanlı parlamentolar, Çin komünist rejiminin Doğu Türkistan'da yaptıklarının Tayvan'da da yapılacağı konusunda uyarıda bulundu. İnsan Hakları Komisyon Üyeleri, "Eğer biz sizin yanınızda durmazsak sizin başınıza gelenler bizim de başımıza gelecek. Bu nedenle bir an önce harekete geçilmeliyiz" diyerek Çin'in otoriter rejiminin durdurulması gerektiğini vurguladı.