Sosyal medyada bir köpek lobisi mensubu, sokak hayvanları derneklerinin başıboş köpekler üzerinden para kazandığını itiraf etti. TBMM’de başıboş sokak hayvanları tasarısına karşı çıkan şahıs, şu ifadelerde bulundu:
"Yeter artık! Bazılarını tenzih ederek söylüyorum, hayvanların sırtından bu kadar para kazandıysanız, gelip haklarını da savunacaksınız hepiniz. Diğer bütün derneklere ve gönüllülere, işini hakkaniyetle yapan herkese, bütün hak savunucularına sesleniyorum; hepiniz bu hayvanları savunmak zorundasınız. AKP'li yetkililer izliyorsa izlesinler, beni öldürmeden hayvanları alamazsınız. Sinirlerimizle oynamayın artık! Ne demek hastalıklılar öldürülecek, ne demek kuduz riski olanlar öldürülecek?"
MASAK Raporu Yayımlandı
MASAK'ın başıboş sokak hayvanları üzerinden ticari yapılanmalar hakkında yayımladığı araştırma raporunda, 7 binden fazla kişi ve bin 500’den fazla firmanın para trafiği incelendi.
En çok bağış toplayan 21 derneğin kasalarına 2021-2024 yıllarında giren para miktarı tam 205 milyon lira olduğu ortaya çıktı. Toplanan paraların büyük bölümünün ‘mama’ yerine şahsi hesaplara gittiğini belirlendi. 11 dernek nezdinde yürütülen soruşturmada 67.8 milyon liradan fazla suç geliri tespit edildi.
Evladı hatta vatanı olsa uğruna bu kadar gözyaşı dökmez…