AKP'li Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın SGK borçlarıyla ilgili "Hiçbir girişimde bulunmayan belediyelere haciz işlemlerini başlatacağız. Borçlarını en çok ödemeyen belediyeler CHP’li belediyeler" sözlerinin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan açıklama geldi.
AKP'li Bakan Işıkhan ayrıca ABB'yi hedef alarak , "ABB'nin 8,4 milyar borcu var, borçlarını kapatma noktasında bir adım atmadılar, haciz uygulamaktan başka şey yapamayacağız" demişti.
AKP'li Işıkhan'ın açıklamalarına yanıt veren CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Toplu bir hücum başlatıldığı anlaşılmaktadır" dedi.
Yavaş, sosyal medyadan şu mesajı yayımladı:
"Toplu bir hücum başlatıldığı anlaşılmaktadır.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “ABB’nin şu anda 8,4 milyar lira SGK borcu var.” İddiasında bulunmuştur.
Gerçek aşağıdaki gibi‼️
SGK SON DURUM BİLGİ NOTU (Toplam güncel borç 8 Milyar)
6183 sayılı kanunun 48/A maddesine göre zor durum talepli faizin silinerek taksit talebi dilekçeleri REDDEDİLDİ.
6183 sayılı kanunun 48’inci maddesine göre taksitlendirme talebi kabul edildi bu kapsamda
Borcun %10 u peşinat olan 651 milyon ödendi.
Borcun %50 teminat için arazi çalışması 2 ayrı çizelge ile Emlak dairesince SGK ya bildirildi fakat teminatlardaki tahdit ve hacizlerden dolayı SGK yönetim kurulu 1.2 milyar teminattan 80 milyonluk kısım hariç REDDEDİLDİ.
Son yapılan görüşmelerde ilgili kanunun 48’nci maddesi yerine dilekçe ile iptali ve karşılıklı rızaen anlaşma ile tüm şirketler için 250 milyon rızaen karşılıklı ödeme konusunda mutabık kalındı."
Toplu bir hücum başlatıldığı anlaşılmaktadır.
— Mansur Yavaş (@mansuryavas06) November 13, 2024
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “ABB’nin şu anda 8,4 milyar lira SGK borcu var.” İddiasında bulunmuştur.
Gerçek aşağıdaki gibi‼️
SGK SON DURUM BİLGİ NOTU (Toplam güncel borç 8 Milyar)
6183 sayılı kanunun 48/A…
Editör: Semir Yapıcı