Amerika'da yapılan bir araştırmada Z kuşağı olarak bilinen neslin daha az ehliyet aldığı ortaya çıktı.
New York Post'un aktardığı MarketWatch Guides'ın araştırmasına göre, en genç sürücü grubunun (19 yaş ve altı) ABD'deki lisanslı sürücülerin yalnızca 25'te birini, yani yaklaşık %3,6'sını oluşturduğu ortaya çıktı. 25 yaşın altındaki tüm sürücüler hesaba katıldığında, bu oran toplamda yüzde 11'e çıkıyor.
30-34 yaş aralığında ise ehliyet sahipliğinin daha yüksek olduğu görülüyor.
Gençlerin önceki nesillere göre daha fazla öğrenim kredisi borcunun olması, ayrıca teknolojiyle ilgili maliyetler ve hızla artan yaşam harcamaları, arabaların pahalı olması gençlerin araç sahibi olmalarının önüne geçtiği için ehliyet edinmede de isteksizliğe sebep oluyor.
TamgaTürk daha önce Z kuşağının nasıl mülksüzleştirildiğini "Kiracılar Çağı: Mülksüz Neslin Yeni Ekonomisi" başlıklı dosya haberinde işlemişti.
ABD'deki araştırmanın sonuçları Z kuşağının sadece Türkiye'de değil dünyada da giderek mülksüzleştirildiğinin bir örneği oldu.
Özellikle Çin Virüsü salgını ve sonrasındaki dönem genç nesil üzerinde olumsuz etkiler bıraktı. Yetişkinliklerinin başındaki gençlere pompalanan olumsuz propagandalar ve hayat pahalılığının her ülkede -en fazla Türkiye'de- artması gençleri mülk edinmekten uzaklaştırdı. Gençler ekseriyetle "günü kurtaracak" harcamalar yapmaya daha fazla yöneliyor.