Bursa'da boşanma aşamasında olduğu kadına her ay 'tedbir nafakası' olarak 300 lira ödeyen M.K., internet üzerinden yaptığı geçen yıl haziran ayındaki ödeme için açıklama kısmına 'sadaka' yazdı. Bunun üzerine S.K. nafakasının ödenmediğini belirterek icra takibi başlattı. M.K. ise cep telefonu mağduru olduğunu belirterek karşı dava açtı. Yerel mahkeme, açıklama kısmına yazan ifadeyi göz önünde bulundurarak M.K.'nın yeniden nafaka ödemesine hükmetti.
Bursa'da 2 yıl önce M.K. ile S.K. anlaşmalı boşanmak için mahkemeye başvurdu. Mahkeme M.K.'nın tedbir nafakası ödemesine karar verdi. Tedbir nafakasını düzenli olarak internet bankacılığı ile yapan M.K., 2020 yılının Haziran ayında ödemenin açıklama kısmına 'nafaka' yerine 'sadaka' yazdı. M.K.'nın bu ifadesi üzerine S.K., avukatı aracılığıyla M.K.'nin kendisine ödediği paranın 'sadaka' olduğunu, nafakasının ise yatırılmadığını iddia ederek icra takibi başlattı.
"Telefonun Azizliği"
Nafakayı ödediğini belirten M.K. ise karşı dava açarak dilekçesinde şu ifadeleri kullandı:
"Açıklama kısmında nafaka yazmıştım. Fakat kullandığım cep telefonunun azizliğine uğradım. Otomatik klavye 'nafaka' kelimesini 'sadaka' olarak düzeltmiş. Bilerek yazmadım."
Aynı Miktarı Ödeyecek
Bursa 4'üncü Aile Mahkemesi'ndeki davada hâkim, davalı M.K.'nin açıklama kısmında yazdığı 'sadaka' ibaresini baz alarak davacı S.K.'yi haklı buldu. Mahkeme, ödemenin hangi aya ait olduğunun, 'nafaka' ifadesi ile açıkça açıklama kısmında belirtilmesi gerektiğini belirterek M.K.'nin yeniden para yatırmasına hükmetti.