Dizi, film platformu Netflix, Türkiye'deki kullanıcılarına Suriye Arapçasıyla alt yazı ve seslendirme desteği sağlamaya başladı.
Birleşmiş Milletler rakamlarına göre Türkiye, dünyada en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke konumunda. Birleşmiş Milletler'in 2020 yılında açıkladığı rakamlara göre Türkiye'de 4 milyona yakın sığınmacı bulunuyor.
Türkiye'ye en yakın sayıda sığınmacıya ev sahipliği yapan Kolombiya, Pakistan, Uganda gibi ülkeler ise Türkiye'nin barındırdığı rakamların çok çok gerisinde.
Kolombiya'daki sığınmacı sayısının 1,7 milyon, Pakistan'daki sığınmacı sayısının 1,4 milyon, Uganda'daki sığınmacı sayısının 1,4 milyon ve Almanya'daki sığınmacı sayısının 1,2 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor.
Geride bıraktığımız yıllar boyunca Türkiye'de bulunan sığınmacılar nedeniyle birçok asayiş olayı meydana geldi. Kocaeli'nde 17 yaşında bir Türk kızı Afganistanlı bir yasa dışı göçmenin tecavüz girişimine uğramış, göçmen; direnen Türk kızının başını taşla ezmişti. Ağır yaralanan genç kız, yatağa mahkum oldu. Anne M.A. "Kızım şu an can çekişiyor, benim hala kulağım yoğun bakımın kapısında oradan bir haber bekliyorum. Bekliyorum sadece, doktorlar sabahtan sabaha bilgi veriyor onun dışında kızımdan bir haber alamıyorum" açıklamasını yapmıştı.
Bunun yanında Ankara Altındağ'da Suriyeliler 2 Türk gencini bıçaklamış, gençlerden biri olan Emirhan Yalçın hayatını kaybetmişti. Bunun ardından ayağa kalkan halk Suriyelilerin evlerine ve araçlarına saldırmış, dükkanlarını yağmalamıştı.
Altındağ olaylarının ardından Almanya Yeşiller Partisi Milletvekili Katrin Langensiepen, Twitter hesabından kendisine gelen "Türkiye'nin sorunu sizi ilgilendirmez" şeklinde bir eleştiriye "Parasını veriyoruz" yanıtını vermişti.