Geleneksel Türk tiyatroculuğunun sembolü olan kavuğun sahibi Rasim Öztekin, sağlık durumu nedeniyle bu yıl kavuğu devretmeye hazırlanıyor.
Başarılı oyuncu, kalıp rahatsızlığının canlı performansa izin vermemesi nedeniyle yakın zamanda kavuğu devredecek. Öztekin, "Onur verici bir şey ama burukluğu var bende. Kavuğu aldım ama kalbimdeki rahatsızlığımdan dolayı, doktorlar canlı performansı yasakladı bana. Sinema veya dizi değil canlı performans aritmiyi tetikleyen bir şey. Herkes iyi niyetli değil, ‘Kavuğu aldın madem niye oynamıyorsun’ diyorlar. Orta oyuncularda ‘Şahları da Vururlar’ için Ferhan da teklif etti ama oynayamıyorum, sağlığım el vermiyor, hatta oyunu izlemeye bile gidemeyebilirim. Bu nedenledir ki kavuğu bu sene genç bir arkadaşa devredeceğim. İsimler var, yakın zamanda olacak" diye konuştu.
Kavuk Geleneği
Osmanlı İmparatorluğunun son yıllarında tuluat tiyatrosundaki başarısıyla ünlenen Kel Hasan Efendi, başındaki kavuğuyla bir geleneksel Türk tiyatroculuğu için bir sembole dönüştü. Kel Hasan Efendi, ilerleyen yıllarda kavuğu 30 yaşına kadar yanında çalışan İsmail Hakkı Dümbüllü'ye devrederek aynı zamanda bir geleneği de başlatmış oldu.
Kavuk, daha sonra Dümbüllü'den Münir Özkul'a, Özkul'dan Ferhan Şensoy'a devredildi. Ferhan Şensoy 27 sene boyunca elinde tuttuğu kavuğu, 2016 yılında kendisinden 8 yaş küçük tiyatrocu Rasim Öztekin'e devretti.
Bu yıl kavuğun el değiştirmesiyle Kel Hasan Efendinin kavuğu 7. sahibini bulacak ve Türk tiyatroculuğunun en önemli geleneklerinden biri de böylece yaşatılmış olacak.
Haberler
Yayınlanma: 26 Nisan 2020 - 11:57
Rasim Öztekin Kavuğu Devredecek
Geleneksel Türk tiyatroculuğunun sembolü olan kavuğun sahibi Rasim Öztekin, sağlık durumu nedeniyle bu yıl kavuğu devretmeye hazırlanıyor
Haberler
26 Nisan 2020 - 11:57