Suriye'de rejim karşıtı gruplar, stratejik öneme sahip Humus'ta ilerlemeye devam ederken, gözler işgalci Rusya'nın Esad'a olan desteğine çevrildi. Bloomberg'in Kremlin'e yakın bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, işgalci Rusya'nın Esad’ı kurtarmak için herhangi bir planı bulunmuyor.
Esad'ı Kurtarmak İçin Bir Planı Yok
Bloomberg'in haberinde, Kremlin'e yakın bir isme göre "Rusya'nın Esad'ı kurtarmak için bir planının olmadığı ve Suriye Devlet Başkanı'nın ordusu mevzilerini terk etmeye devam ettiği sürece de böyle bir planın ortaya çıkacağını düşünmediği" belirtildi.
Ortaya atılan bu iddiadan sonra, işgalci Rusya'nın Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'nin geleceğiyle ilgili detaylara girmediği bir röportajında, konunun Doha'da yapılacak görüşmelerde netleşeceğini ifade etti.
Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov ise, Putin'in konuya dair vakit bulamadığını ve yoğun bir çalışma programı içinde olduğunu dile getirdi.
"Rusya'nın Şu Anda Başka Öncelikleri Var" İddiası
Özel kaynaklar, Sky News Arabia'ya yaptığı açıklamada, işgalci Rusya'nın, Suriye'ye herhangi bir müdahalesinin sınırlı olacağı ve şu anda Rusya'nın başka öncelikleri olduğu konusunda bilgi verdiğini söyledi.
İşgalci Rusya'nın Ukrayna savaşıyla meşgul olmasının, Esad ile yaşanan gelişmelerde kendisini "destekleyici" pozisyondan biraz uzaklaştırdığı da iddialar arasında.
Editör: Betül Gafa