İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde, DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) öncülüğünde sürdürülen ve abartılı talepler içerdiği için toplumda karşılık bulmayan grev, kentte toplu ulaşım ve temizlik hizmetlerinde aksamalar yaratmaya devam ediyor.
Toplumsal konularda Atatürkçü kimliğiyle ön plana çıkan Türk halk müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda DİSK'e tepki gösterdi. DİSK'in akraba kadrolaşmasını önceleyen hemşerici tutumunu sert şekilde Akkiraz, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de bu konuda sorumlu olduğunu kaydetti.
Bir sendikacının 58 akrabası belediyede işe alınıyorsa suç önce belediyenin sonra sendikanındır. Sendika işçi için midir?
— Sabahat Akkiraz (@sabahatakkiraz) June 3, 2025
Sendikacıların aileleri için midir?
Belediye de sendikacıların ailelerinin arka bahçesi midir?
Yazık
Sevilen sanatçı Sabahat Akkiraz, 2011 yılında milletvekili seçilmiş ve görev süresi boyunca sosyal güvenlik haklarının sağlanması yönünde çalışmalarda bulunarak, çeşitli kanun teklifleri vermişti. Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda da görev alan Akkiraz, Soma Maden Faciası sonrasında yaşananlara tepkisini ortaya koyarak milletvekili görevinden istifa etmişti.








