Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, Çarşamba günü İran uyruklu 6 kişinin, "ileriye dönük cinayet" suçundan haklarında verilen kararların ve krallığa esrar kaçakçılığı yapma davasında mahkûmiyet cezalarının ardından idam edildiğini duyurdu.
Bakanlık, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Younis Tanqasiri, Khalil Shahid Samri, Muhammad Jawad ,Abdul-Jalil, Mehdi Kanaan Ghanmi ve Hur Muhammad Shabani (İran uyruklu) Krallığa narkotik esrar kaçakçılığı yaptı.
Güvenlik makamları adı geçen failleri yakalayabildi ve haklarında yapılan soruşturma sonucunda suçu işlemekle suçlanarak yetkili mahkemeye sevk edildiler. Bunların kanıtlanması ve ihtiyari bir ceza olarak öldürülmesi, Karar temyiz edildikten sonra kesinleşti ve ardından Yüksek Mahkeme tarafından onaylandı ve yayınlandı."
Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı açıklamayı şu şekilde tamamladı:
"Suudi Arabistan Krallığı hükümetinin vatandaşların ve bölge sakinlerinin güvenliğini uyuşturucu belasından koruma ve en sert cezaları uygulama konusundaki kararlılığını herkese teyit etmek için yapıldı. Yol açtıkları masum hayatların kaybı ve gençler, bireyler ve toplum arasındaki büyük yolsuzluklar nedeniyle kaçakçılara ve satıcılarına kanunla öngörülmüş bir haktır."
Editör: Betül Gafa