25 Nisan'da gerçekleşen olayda, bir hakim zabıt katibine tatil gününde Whatsapp üzerinden mesaj attı. Memurun "Hakime hanım sürekli ... diyorsunuz. Çocuğumu covid testinden getirdim siz tatilde bile beni tekit ediyorsunuz siz neden bunu yapıyorsunuz anlamıyorum" dedi. Hakim ise memura "Çocuğunuzun hasta olduğunu bilemem, sizi tekit etmiyorum, yaptığımız hataları tekrar yapmayalım diye yazıyorum, benimle bu üslupla konuşmayın amiriniz olarak sizi uyarıyorum" deyince, zabıt katibi memur "O zaman şöyle yapalım hakime hanım beni uyaracaksanız mesai saatlerinde uyarın olur mu" şeklinde cevap verdi.
Memurun cevabını beğenmeyen hakim ise zabıt katibini sürdürdü. Görev yeri ve zamanı dışında memura emretme yetkisini ve haddini kendinde gören hakim olay hakkında tutanak tutup Adalet Komisyonu'na götürdü. Adalet Komisyonu ise olaydan iki gün sonra jet hızıyla aldığı kararla zabıt katibini 6 ay boyunca sürgüne gönderdi.
Hakimin memuru uyardığı konunun ise "gerekçeli kararları yazarken usul eksikliği yapması" olduğu öğrenildi. Oysa Hukuk Muhakemeleri Kanunu Madde 298'e göre gerekçeli kararlar, hükmü veren hakim, toplu mahkemelerde ise başkan ya da hükme katılmış hakimlerden başkanın seçeceği birisi tarafından yazılıyor. Hakimin kendi görevi olan bir işi memura hem de mesai saatleri ve görev yeri dışında dayattığı olayda cezalandırılan tarafın memur olması sosyal medyada tartışmalara yol açtı.