İYİ Partili Tolga Akalın, Halk TV'de katıldığı programda İYİ Parti'deki istifaları değerlendirdi.
Daha önce İYİ Parti'deki istifalara ilişkin X'ten paylaşım yapan Akalın, "Türkiye'de bir seçim atmosferi olmamasına, partilerin geleneksel çizgilerinde bir kırılma yaşanmamasına, halk yeni bir siyasi parti ihtiyacı hissetmemesine rağmen, meydana gelen sistemli istifalar, bu rüzgarsız havada dönen fırıldağın bir üfleyeni olduğunu göstermektedir. ️İstifa eden milletvekili sıfatlı şahısların gerek milletvekili adayı oluş süreçleri, gerekse politik kariyerleri göz önüne alındığında bu istifaların eski genel başkandan habersiz yapılması siyasetin doğasına ve hayatın akışına aykırıdır. ️Bu istifalar şüphesiz ki saraydaki meşhur fotoğraftan bağımsız olarak okunmamalıdır. Seçmen sadakati, parti aidiyeti, siyasi namus gibi kavramlardan bihaber mevcut ve müstakbel bazı acizler, elbette ki milletvekili oluşlarının ilave bedelini ödemek ihtiyacı hissedebilirler." demişti.
Akalın Halk TV'de söze "İYİ Parti'den istifa edenler rasyonel ya da ideolojik sebeplerle istifa etmediler. Siyaseti de böyle yapmadılar. Zaten teşkilatlarımız da nasıl milletvekili olduklarını bilmiyorlar." diyerek başladı.
İstifalar için İYİ Parti'nin Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener'i işaret eden Akalın, CHP listesinden aday olup İYİ Parti'ye geçen Ersagun Yücel için "Kendisi için CHP'den kontenjan alınan, pozitif ayrımcılık yapılan birisi, o ayrımcılığı yapan şahıstan izin almadan istifa edebilir mi?" ifadelerini kullandı.
İstifaların Akşener'in AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la fotoğraf vermesinden sonra yaşandığını ifade eden Akalın "Nasıl milletvekili olduğu meçhul, İYİ Partili bir vekilsiniz. İstifa edip AKP'ye geçeceksiniz. Sarayda fotoğrafı çıkan zattan izin almadan böyle bir şey yapabilir misiniz?" dedi.
Öte yandan Akalın, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun AKP'ye uymadığı için bu istifaların yaşandığını öne sürerek "Müsavat Dervişoğlu Beştepe'ye uysa bu istifalar yaşanmazdı." ifadelerini kullandı.
"Kurucu genel başkanını değiştirmiş bir siyasi hareketin tek ölçüsü olur, başarı." diyen Akalın, "Başarı varsa devam edersiniz. Beceremeyen gider, temel ilke bu." dedi.
İYİ Parti'nin bir 2. Şans Kongresi düzenlemesi gerektiğini belirten Akalın, "İYİ Parti Sonbaharda programını ve tüzüğünü kapsamlı bir şekilde değiştireceği, yeni katılım yollarını oluşturacağı, haksız yere ihraç edinleri geri getireceği, GİK'ini sayısal olarak artıracağı bir '2. Şans Kongresi'ni tertiplemeli." diye konuştu.