Türk Devletleri Teşkilatı, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bir kez daha buluştu.
Kırgız Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un ev sahipliğini yaptığı zirvenin gündemi "Türk Dünyasının güçlendirilmesi ve ekonomik entegrasyonu" etrafında şekillendi.
Kırgız Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya gelen liderler teşkilatın yapısına ilişkin mühim bir karar alarak teşkilatın bayrağını yeniledi.
Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye ve Özbekistan devletlerinin başkanları İlham Aliyev, Kasım Cömert Tokayev, Sadır Caparov, Recep Tayyip Erdoğan ve Şevket Mirziyoyev tarafından onaylanan bayrak Türk Devletleri Teşkilatı'nım yeni bayrağı oldu.
Bayrağın eski halindeki güneşten yayılan dalgalı ışınlar yerini düz ışınlara bıraktı. Ayrıca merkezinde ay ve yıldızın da yer aldığı güneşin etrafına Selçuklular ve Karamanoğulları gibi Türk devletleriyle hatırlanan sekizgen sembol de yerleştirildi. TDT bayrağındaki değişim üzerinde Kırgız bayrağında kısa süre önce yapılan değişikliğin de etkili olduğu dikkat çekiyor.
Çevresine de AB Yıldızları koysalarmış !
Türkmenistan’dan da simge eklenmesi iyi olmuş. Yalnız Türkiye’yi de simgelemesi için bayrağın ortasında kırmızı bir şerit eklense iyi olur, tricolor tarzı bir bayrak daha karizmatik olur.
8 Köşeli yıldız Zaten Hilalin içinde de var.. Sanki eskisi daha güzeldi, Bu şekilde güneşi çerçevelemiş ve hapsetmiş gibi olmuş, Türkün Özgür rurhuna pek yaşımamış, ben çok sevmedim