Sosyal medya hesabından Türkiye'ye ilişkin enflasyon araştırmasının sonuçlarını paylaşan John Hopkins Üniversitesi ekonomisti Prof. Steve Hanke, Türkiye'deki enflasyonun yüzde 58,75 olduğu bildirdi.
Hanke paylaşımında "TCMB Türkiye'nin resmi Ekim enflasyonunu yıllık %19,89 olarak bildirdi. Bu rakam gerçeğin çok uzağında. Yüksek frekanslı veri ve PPP (Public Private Partnership-Kamu Özel İşbirliği) ilkelerini kullanarak, Türkiye'nin enflasyon oranını %58,75/yıl, yani sahte resmi oranın neredeyse 3 katı olarak ölçüyorum. Bu, Başkan Erdoğan ve TCMB'nin gündelik sahtekârlığından çok daha fazlasıdır" ifadelerini kullandı.
TÜİK, Ekim ayı enflasyon rakamlarını yğzde 19,89 olarak açıklamış, ENAGrup ise yüzde 49,87 olarak bulmuş ve ENAGrup yöneticisi Veysel Ulusoy adliyeye çağrılmıştı.