Berna Sukas ile Söyleşi: Eğitimde Normalleşme ve Öğrencilerin Mağduriyeti

TAKİP ET

İYİ Partili Sukas, Covid-19 ile mücadele kapsamında alınan yasak kararlarından eğitim sisteminin nasıl etkilendiğine ilişkin görüşlerini TamgaTürk'te paylaştı.

İYİ Parti Gençlik Politikaları Başkanı Berna Sukas, TamgaTürk Youtube kanalına konuk oldu. Sukas, yeni tip koronavirüs salgınının sekteye uğrattığı eğitim sistemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2,5 milyonu aşkın gencin gireceği YKS'nin tarihini bir ay erkene çekme kararını açıklamasının ardından başlayan tartışmalara ilişkin Sukas, "Gençler, kendilerini idare edenlere karşı olan güvenlerini yitirdiler" ifadelerini kullandı. Sınavı öne çekme kararının gerekçesini ise turizm sektöründe daha fazla gelir elde edebilmek arzusu olduğunu söyledi.

İYİ Partili Sukas, geniş bir kesimden başarısı ve ulaşılabilirliğine dair eleştiriler alan uzaktan eğitim konusunda "Milli Eğitim Bakanlığının, krizlere ne kadar hazırlıksız olduğunun göstergesi oldu" diye konuştu. Sürecin Türkiye'nin altyapı konusundaki yetersizliklerini de ortaya koyduğunu vurguladı.

Mart ayında atanan on binlerce öğretmene hala göreve başlama tebligatı ulaştırılmamasıyla yaratılan mağduriyete ilişkin de partisinin görüşünü açıklayan Sukas, "20 bin öğretmene bu sürede maaş ödeme, bütçeye artı yük getirme kaygısından kaynaklanan bir durum" yorumunda bulundu.

berna sukas iyi parti genel başkan yardımcısı gençlik kolları gençlik politikaları başkanı eğitimde normalleşme