Buğra Kavuncu ile Söyleşi: Salgın ve Siyaset, İmamoğlu'nun Görevdeki İlk Yılı

TAKİP ET

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu, pandemi şartları altında siyasetten ertelenen kongre sürecine, İBB Başkanı İmamoğlu'nun görevdeki ilk yılından İYİ Parti'nin siyasi yelpazedeki konumuna kadar birçok başlığı TamgaTürk'e değerlendirdi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Tamga Türk YouTube kanalının konuğu oldu. Kavuncu, pandemi şartları altında siyasetten ertelenen kongre sürecine, İBB Başkanı İmamoğlu’nun görevdeki ilk yılından İYİ Parti’nin siyasi yelpazedeki konumuna kadar birçok başlığı TamgaTürk’e değerlendirdi.

Koronavirüs tedbirleriyle geçen karantina günlerinde teknolojinin imkanlarından yararlanarak siyasi çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden İYİ Partili Kavuncu, “Siyaset insanlarla yapılıyor, siyasetin en büyük özelliği dokunmak, istişare etmek, tartışmak… Bunları dijital ortamlar üzerinden bir yere kadar yapabiliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Pandemiden önce başlayan ve yeniden düzenlenen takvimde tamamlanmaya hazırlanılan kongre sürecini değerlendiren Kavuncu, parti içi demokrasiye katkı sağlayan bir süreç yürüttüklerini kaydetti. Siyasi partiler kanununun Türkiye’de demokrasinin tam manasıyla yaşamasına imkan sağlamadığını ve kongrelerin üye bazlı yapılması gerektiğini vurguladı.

Kavuncu, 23 Haziran’da gerçekleşen tekrar seçimi kazanmasının ardından göreve başlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bir yıllık icraatlarını değerlendirirken Meclis çoğunluğunun Cumhur İttifakında olduğunu hatırlatarak Belediye Başkanlarının çalışmalarının engellendiğini ve bu durumda millete dönerek canlı yayınlarla bu aleyhte çalışmaların ifşa edildiğini söyledi. Hükumet kanadından sıkça dillendirilen başarısızlık iddialarının aksine Kavuncu, İmamoğlu’nun görevdeki ilk yılı için “Bu bir yıl içerisinde bütün olumsuz şartları da ortaya koyduğumda ‘şurada şu icraat başarısız oldu’ diyebileceğim somut bir şey yok” diye konuştu ve yapılan tasarrufu, yürütülen metro çalışmalarını, iktidara yakın olarak nitelendirilen vakıflara aktarılan ödeneklerin kesilmesini somut başarılar olarak sıraladı.

Son günlerde gündemi meşgul eden ‘Haliç ve Riva’da kirlilik’ tartışmalarına dair İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu, İmamoğlu’nun AKP’li eski Bakan Veysel Eroğlu’nun ekibiyle çalıştığını, eleştiriler samimiyse AKP’li yetkililerin bu isimleri sorgulanması gerektiğini belirtti. Türkiye’de siyasetin çok sığ yapıldığı, tartışmaların algılar üzerinden yüzeysel yürütüldüğü eleştirisini yönelterek Haliç’te her yıl benzer görüntülerin oluştuğunu İstanbul’da yaşayan biri olarak gözlemlediğini kaydetti. Yine İBB ile iktidar partisi arasında tartışma konusu edilen İmamoğlu’nun yeni taksi projesi için ise İstanbul’da ciddi bir işsizlik sorunu olduğunu ve meseleye istihdam penceresinden baktığını söyledi.

‘İYİ Parti’nin merkezde konumlanma iddiasından vazgeçti mi’ sorusuna Kavuncu, parti olarak milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı bir programları olduklarını ve bu iddiayı terk etmedikleri yanıtını verirken partinin ana ilkelerine dair ifadelerini derinleştirdi. “Doğumunu tamamlamış gelişmekte olan bir partinin yaşayacağı sancıları yaşıyoruz” sözleriyle İYİ Parti’nin içinden geçtiği süreci özetledi.

Kavuncu, İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı’nın İYİ Parti-HDP tartışmalarına yeni bir boyut kazandıran açıklamalarının hatırlatılması üzerine Akşener’in de sık sık vurguladığı bakış açısını ortaya koydu. İYİ Partili Kavuncu, "Bize bu sorular sorulduğu kadar HDP’ye neden terörle arana mesafe koymuyorsun sorusu sorulmuyor" sözleriyle tartışmanın gündemde bu şekilde yer tutmasına tepki gösterdi.

iyi parti istanbul il başkanı buğra kavuncu kongre süreci akp haliç riva ekrem imamoğlu hasan subaşı ibb 31 mart yerel seçim pandemi seçim