Durmuş Yılmaz ile Söyleşi: Salgın ve Türkiye Ekonomisi

TAKİP ET

Eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Milletvekili Yılmaz, Çin Virüsü pandemisinin ekonomik etkilerine ilişkin görüşlerini TamgaTürk'te paylaştı.

İYİ Parti Ankara Milletvekili ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, TamgaTürk YouTube kanalının konuğu oldu.

Covid-19 pandemisinin bilhassa Türkiye özelinde ekonomiye ne gibi tesirleri oldu ve konuşulan senaryolar gözetildiğinde ekonomik tabloyu yarın nelerin bekliyor; AKP hükumeti, başarılı bir sınav veriyor mu ve tercih edilen politikalar muhalefet cenahında nasıl yankı buluyor? Durmuş Yılmaz, Türkiye’nin salgın günlerindeki başlıca gündem maddelerini TamgaTürk’e değerlendirdi.

Büyük bir global daralmaya kaçınılmaz gözüyle bakılırken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın önemli değişiklikler beklemediği yönündeki açıklamasına atıf yapan Yılmaz, ekonomideki arz-talep daralmasına dikkat çekti ve gidişatın Albayrak’ın açıklamalarıyla uyuşmadığını söyledi.

“Şu an 13.8 olan işsizliğin belki de yüzde 20’lerin üzerine çıkacağı bir gerçek” ifadeleriyle yüzleşmek istenmeyen bir gerçeği gözler önüne seren eski TCMB Başkanı Yılmaz, “İnsanların her şeyden önce yemesini, içmesini, barınmasını ve yaşantılarını devam ettirmesini sağlayacak gelir kayıplarını önlememiz lazım” diye konuştu. Bu doğrultuda hükumetin açıkladığı tedbirlerin çoğunun insanların gelir kayıplarını önlemeye yönelik olmadığını vurguladı.

tcmb iyip iyi parti merkez bankası eski merkez bankası başkanı ankara milletvekili durmuş yılmaz tamgatürk söyleşi çin virüsü koronavirüs covid-19 yeni tip koronavirüs berat albayrak hazine ve maliye bakanlığı