İskender Öksüz ile Söyleşi: Değişen Dünya ve Yükselen Milliyetçilik

TAKİP ET

Milliyetçiliğin yeniden yükselişe geçişi, TamgaTürk'te Prof. Dr. İskender Öksüz ile gerçekleştirilen söyleşide ele alındı.

 

Prof. Dr. İskender Öksüz, TamgaTürk YouTube kanalına konuk oldu. Milli Düşünce Merkezi, Milli Strateji Araştırma Kurulu Başkanı, akademisyen ve yazar Öksüz, koronavirüs pandemisini atlatmaya hazırlanan dünyayı nelerin beklediğine ve gözlemlenen mevcut değişimlere ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

"Rekabetçi piyasa ekonomisi, milli sınırlar içinde hala en verimli ekonomi" sözleriyle mevcut sisteme bir rakip doğmadığına dikkat çeken Öksüz, alt tabaka için bir emniyet ağı olarak nitelendirdiği sosyal devletin de mevcudiyetini koruması gerektiğini vurguladı.

Soğuk Savaş'tan sonra milli çıkarlar söz konusu olduğunda geriye kalan her şeyin teferruat olduğu görüşünün yeniden hızlandığını ve koalisyonlardan milli devletlerin birbiriyle rekabet ettiği bir döneme dönüldüğünü söyleyen Öksüz, Çin-ABD rekabeti, diğer milletleri tehdit eden bir konuma gelirse yeniden bloklaşmanın görülebileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Öksüz, verdiği örneklerin mevcut eğilimler olduğunu ve yaşanan salgının yalnızca süreci hızlandırdığını, milliyetçiliğin yükselişi başlığının da böyle değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

iskender öksüz prof. dr. iskender öksüz değişen dünya yükselen milliyetçilik tamgatürk söyleşi