Kadın Cinayetinin Ardından "Bir Türk Daha Azaldı" Diyen Irkçı Hollanda Polisi Protesto Edildi

TAKİP ET

Hollanda'da öldürülen 16 yaşındaki Türk kızıyla ilgili Rotterdam polis teşkilatındaki polislerin, "Bir Türk daha azaldı" şeklindeki ırkçı yorumuna karşı protesto gösterisi düzenlendi.

NTV'nin haberine göre Rotterdam kentindeki Marconi Meydanı'nda bulunan polis teşkilatı önünde toplanan yüzlerce gösterici, "ırkçı polislerin ihraç edilmesi" talebiyle slogan atarak ırkçılığa karşı destek mesajları içeren çeşitli dövizler taşıdı.

BIJ1 Rotterdam Partisi tarafından düzenlenen protestoda, 2019'da 16 yaşındaki Türk asıllı Hümeyra E.'nin 2019'da öldürülmesiyle ilgili sosyal medya grubunda "Bir Türk daha azaldı" ifadesini kullanan; azınlıklara, göçmenlere ve Afrikalılara yönelik ayrımcı yorumlarda bulunan polislerin görevden ihraç edilmesi talep edildi.

Hümeyra'nın ailesinin ve yakınlarının da Türk bayrağı ile katıldığı gösteride, "Polis şiddetine ve ırkçılığına karşı" ve "Irkçılarla konuşmayacaksın, onları durduracaksın" yazılı pankartlar açan göstericiler, ayrıca "Irkçılığı inkar etmek ırkçılıktır", "Bizi ırkçı polislere karşı kim koruyacak", "Polisten önce insan hakları" ve "Irkçılığa karşı beraber" yazılı dövizler de taşıdı.

Göstericiler, katledilen Türk kızı Hümeyra için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Hümeyra E., 16 Aralık 2018'de okuldan dönerken eski erkek arkadaşı tarafından katledilmişti. Öldürülmeden önce Hümeyra, rahatsız edildiği için Hollanda polisine şikayette bulunmuş ancak şikayetleri dikkate alınmamıştı.

Hollanda Hollanda polisi kadın cinayeti ırkçı hollanda polisi ırkçılık rotterdam designcollege Hümeyra Hollanda'daki Türkler Avrupa'daki Türkler Hollanda polisi protesto gösteri