M. Veysel Güldoğan ile Söyleşi: Çoklu Baro Sistemine Dair

TAKİP ET

İMAG mensubu Avukat Güldoğan, TamgaTürk'te 'Çoklu Baro Sistemi' üzerinden gelişen tartışmalara ve sistem yasalaştıktan sonraki gelişmelere ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu (İMAG) mensubu Avukat Mustafa Veysel Güldoğan, TamgaTürk TV’nin konuğu oldu. Güldoğan, ‘Çoklu Baro Sistemi’ üzerinden gelişen tartışmalara ve sistem yasalaştıktan sonraki gelişmelere ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yeni tip koronavirüs pandemisinin etkileri altında gidilen sistem değişikliğine atıfta bulunan Güldoğan, “Hemen hemen hayatın her alanında olağanüstü bir dönemden geçtiğimiz için olağanüstü tedbirler alarak hayatımıza devam etmeye çalışıyoruz. Fakat bu süreçte ilginç bir şekilde Meclis bile doğru düzgün toplanmazken bir anda bu çoklu baro sistemi gündeme geldi. Bu tartışmalar sürerken de Türkiye’deki baroların tamamı - ki bunlar arasında her farklı siyasi görüşten, her farklı ideolojiden, her farklı kültürden gelen insanlar var, bunlar akşam ne yiyelim diye tartışmaya başlasa beş tane farklı fikir üzerinde uzlaşamazlar – bu kadar farklı dünya görüşündeki insan bir araya gelip tek bir ortak şey söyledi: “Bu çoklu baro sistemi, doğru bir fikir değil” dedi. Tüm baro başkanları ortak bir dille bunun hatalı bir sistem, hatalı bir fikir olduğunu vurguladı” diye konuştu.

Avukat Güldoğan, üniter yapıyı tehdit ettiği sıklıkla vurgulanan yeni sistemde herhangi bir etnik unsurun veya terör örgütünün iki bin mensubunun bir araya gelmesiyle baro kurma girişimine gitme teşebbüsünde bulunabileceğini ifade etti. “Aklı başında her hukukçunun bu işin sonunda baroların siyasi görüşlerle bölünerek birbirine karşı cephe alacağını gördüğü çok açık. Kimse bunun aksini söyleyemiyor. Bu baroyu savunanlar bile bu iş buraya gitmez diyemiyorlar. Sadece yukarıdan birkaç kişi istedi veya tek kişi istedi diye yasa düzenlemesi yapılmaz” sözleriyle sisteme eleştiriler getiren Güldoğan, düzenlemenin yanlışlarını görmelerine rağmen sessiz kalan hukukçulara ise “Hukuk fakültelerinden mezun olurken doğru bildiğinizi savunmak yerine Genel Başkanınızın söylediğini savunmayı mı öğrettiler size” diyerek tepki gösterdi

imag İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu Mustafa Veysel Güldoğan avukat Çoklu Baro Sistemi sistem değişikliği baro başkanları üniter yapı