Saray: Pozitif Bir Görüşme Oldu

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden arasında yapılan görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi.

ABD Başkanı Joe Biden ve AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında İtalya'nın başkenti Roma'da gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Görüşme sonrası yapılan açıklamada, pozitif bir atmosferde gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konuların ele alındığı kaydedildi. Görüşmede, iki lider Türkiye-ABD ilişkilerini daha güçlendirmek ve geliştirmek için müşterek irade beyanında bulundu ve bu doğrultuda ortak bir mekanizma kurulması konusunda mutabık kaldı.

İkili ticaret hacminin artırılması yönündeki ortak perspektif doğrultusunda karşılıklı olarak atılacak adımların müzakere edildiği görüşmede, NATO ittifakı ve stratejik ortaklık zeminine vurgu yapıldı. Görüşmede iklim değişikliği konusunda karşılıklı olarak atılan adımlardan duyulan memnuniyet de dile getirildi" denildi.

Bunun yanında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı görüşmenin içeriğine ilişkin bir bilgi verilmedi.

Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise S-400 meselesinin ve F-16 talebinin gündeme geldiği belirtilmişti.

Sebati Samet Koç'un TamgaTürk'te yayımlanan "Ekim 2021 F-16 Tedarik İddiaları ve F-35 Krizine Dair" başlıklı yazısını okumak için tıklayınız.

Saray Pozitif Bir Görüşme Oldu cumhurbaşkanlığı sarayı erdoğan biden