Savaşın Ortasında Kalan Aile TamgaTürk'e Konuştu: Burası Bizim Vatanımız ve Sonuna Kadar Savunacağız

TAKİP ET

TamgaTürk, Ukrayna'daki savaşı yakından takip etmeye devam ediyor.

TamgaTürk, Ukrayna'daki savaşı yakından takip etmeye devam ediyor. Daha önce Ukrayna'da savaştan görece uzak bir bölgede bulunan Oleh'le ve İstanbul'da yaşayan Nina ve Oleksandr ile konuşmuştuk.

Bu kez Kiev'de, savaşın ortasında kalan bir aile ile görüştük. Çocuklarının şu an Ukrayna'da bir savaş yaşandığını anlamadığını söyleyen Kievli Sorochuk ailesi "Burası bizim vatanımız ve sonuna kadar savunacağız" dedi. 

TamgaTürk'e Konuşan Bir Ukraynalı: İnsanlar Rusları Elleriyle Parçalamaya Hazır



İstanbul'da Yaşayan Ukraynalılar TamgaTürk'e Konuştu: Putin, Hasta Ruhlu Bir Diktatör


Kızımız Ukrayna'da Bir Savaş Olduğunun Farkında Değil


TamgaTürk: Şu an sizin ve ailenizin durumu nedir?

Sorochuk Ailesi: Biz ailecek şu an Kiev'de kalıyoruz ve hepimiz sonuna kadar burada kalmaya devam edeceğiz. Burası bizim vatanımız ve sonuna kadar savunacağız.

TamgaTürk: Başka bir ülkeye göç etmeyi düşünüyor musunuz?

Sorochuk Ailesi: Hiçbir yere göç etmeyi katiyen düşünmüyoruz.

TamgaTürk: Silahlanacak mısınız? Böyle bir durumda ailenizden sadece bir kişi mi silahlanacak?

Sorochuk Ailesi: Ailemizdeki ve akrabamız olan tüm erkekler ve arkadaşlarımızın tamamı orduya katılmak istiyor. Fakat Ukrayna'da orduya katılmak isteyen çok fazla kişi var ve şu an için herkesi kabul etmiyorlar.

TamgaTürk: Çocuğunuz savaştan nasıl etkileniyor?

Sorochuk Ailesi: Çocuğumuz şu an Ukrayna'da bir savaş olduğunun farkında değil. Kızımızın bu durumu anlamaması için elimizden geleni yapıyoruz.

TamgaTürk: Korkuyor musunuz? Zelensky'ye ve ordunuza güveniyor musunuz?

Sorochuk Ailesi: İşgalci Ruslardan da, diktatör Putin'den de korkmuyoruz. Ülkemize ve ordumuza olan inancımız sonsuz.

TamgaTürk: Avrupa Birliği'nin Rusya'nın işgali karşısında size karşı yardımları ve yaklaşımı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sorochuk Ailesi: Arkadaşlarımız Kiev'de Kızılhaç'ta gönüllü olarak çalışıyor. Biz henüz dışarıdan hiçbir yerden yardım almadık.

TamgaTürk: Ordu için gönüllü olmayı düşünüyor musunuz?

Sorochuk Ailesi: Bizim ülkemizdeki herkes ordu için gönüllü. Kimisi parayla, kimisi kıyafet vererek destek oluyor. Kimisi de savaşarak.

TamgaTürk: Kendinizi nasıl koruyorsunuz?

Sorochuk Ailesi: Şu an beklemekten başka şansımız yok.

TamgaTürk: Ailenizi korumak için aldığınız herhangi bir önlem var mı?

Sorochuk Ailesi: Her şeye genel bir cevap vereceğim. Ukrayna’da şimdi büyük bir kargaşa hakim. Daha önce orduda hiç hizmet etmemiş çok sayıda genç artık her an Ukrayna'yı savunmaya hazır. Ancak o kadar çokuz ki, askerlik şubelerinde herkese yetecek kadar makineli tüfek yok. Ailem ancak bu işgalcilerden kurtulduğumuzda güvende olacak. Çünkü ülkenin her yeri bombardıman altında. Mesela bir sığınakta saklanmanız mümkün ama roketin isabet ettiği bütün bir bina üzerinize yıkıldığında kaçacağınız hiçbir yer yok.

TamgaTürk: Eklemek istedikleriniz?

Sorochuk Ailesi: Bugüne kadar hiçbir ülkenin Rusya tarafından tüm uluslararası anlaşmalar ihlal edilmiş olmasına rağmen, savaşta bize yardım etmek için yeterli bir çaba sarf ettiğini düşünmüyorum. Ayrıca çoğu ülke tek bir asker veya tank yardımı bile yapmadı. Artık Avrupa'da siyasi rejimler insan hayatından çok daha önemli bir hâle geldi. Avrupa'ya sadece ekonomimizi güçlendirmek amacıyla ürünlerimizi orada satmaya ve Avrupalıların iş yükünü azaltmaya gidiyoruz.

Ukrayna şimdi Rusya'ya direnmeseydi, (Putin’in) hırslarında ne kadar ileri gidebileceği bilinmiyordu. Berlin de bir zamanlar SSCB'ye aitti. Belki oraya da aynı şekilde etnik insanlarını özgürleştirmek amacıyla gitmişlerdi…

TamgaTürk ukrayna rusya ukrayna savaşı rus işgali rusya ukraynalı aile aile ukrayna savaşı savaş çocuk savaştaki çocuklar