Selim Erdoğan ile Söyleşi: 19 Mayıs ve Milli Mücadele

TAKİP ET

Harp Coğrafyası Uzmanı Dr. Selim Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle TamgaTürk YouTube kanalının konuğu oldu.

Dr. Selim Erdoğan 19 Mayıs Kurtuluş Mücadelesinin başlangıç noktası olan Samsun ve Karadeniz'in stratejik önemine dair konuşurken, 1919 itibariyle Türk milletinin ve Türk ordusunun içinde bulunduğu sosyoekonomik durumu değerlendirdi.

Erdoğan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal'in aklındaki Kurtuluş planının hangi şartlarda geliştiğine dair tarihsel süreci anlatırken kongre için belirlenen ikinci durağın neden Erzurum olduğunu açıkladı. Bu noktada Rus sınırına yakın olan Erzurum ilinin kongre açısından nasıl bir stratejik önemi vardı, Ermenilerle çatışmasına yakın olan bir bölge neden tercih edildi, detaylarını TamgaTürk'e anlattı.

Erdoğan "umuda yolculuğun başlangıcı" olarak tasvir ettiği Türk milletinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

19 mayıs milli mücadele tamgatürk söyleşi selim erdoğan dr. selim erdoğan harp coğrafyası uzmanı Atatürk kurtuluş savaşı rus sınırı erzurum kongresi ermenilerle çatışma