Ümit Özdağ ile Söyleşi: Salgından Sonra Dünyayı Ne Bekliyor

TAKİP ET

Prof. Dr. Özdağ, Çin Virüsü pandemisinin ardından insanları nasıl bir dünyanın beklediğine ilişkin muhtelif görüşleri değerlendirdi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, TamgaTürk'ün YouTube kanalına konuk oldu. Özdağ, yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisiyle mücadele eden dünyayı kriz atlatıldıktan sonra nasıl bir düzen beklediğine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Özdağ, 2008 yılındaki ekonomik krizle çökmeye başlayan tek kutuplu düzenin artık yerini iki kutuplu bir düzene bırakmak üzere olduğuna dikkat çekerek küreselleşmenin ideolojisi diye nitelendirdiği neoliberalizmin de iflas ettiğini söyledi. "Milliyetçilik, önce komünizmi yendi, şimdi de neoliberalizmi yendi" ifadelerini kullanan Özdağ, milliyetçiliğin küresel ölçekte bir yükseliş dönemine girdiğini de sözlerine ekledi.

Dünya tarihinde "Asya-Pasifik Döneminin" başladığını kaydeden İYİ Partili Özdağ, bunun birkaç yüzyıl dahi sürebileceğini ve bu dönemin bir "Çin Yüzyılı" olmayacağını ancak Çin'in Asya-Pasifik merkezli yeni düzenin iki kutbundan biri olacağını ifade etti.

ümit özdağ iyi parti istanbul milletvekili tamgatürk söyleşi prof. dr. ümit özdağ youtube çin asya-pasifik çin virüsü koronavirüs covid-19 yeni dünya düzeni pandemi ekonomik kriz milliyetçilik neoliberalizm k