Ankara'da bulunan Katip Çelebi Anadolu Lisesi'nde okuyan 15 yaşındaki N.E. isimli öğrenci geçen hafta okulda intihar etmişti. İddiaya göre N.E.'yi intihara sürükleyen din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni N.A.'nın baskısı oldu.
İntiharın ardından Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri soruşturma başlattı. N.E.'nin ailesi de hem okul idaresinden hem de öğretmenden şikayetçi oldu.
Sözcü'den Can Bursalı'nın haberine göre N.E., sınıf arkadaşı A.G. ile birlikte sınıf boşken, Erik Dalı adlı şarkıyı açarak oynadı. Bu anları cep telefonlarıyla kaydeden öğrenciler, TikTok üzerinden paylaşımda bulundu. Bu paylaşım daha sonra lise öğrencilerine yönelik başka bir sosyal medya hesabından yayıldı.
Azarlandı, Tutanak Tutuldu
N.E. ve A.G.'nin sınıf arkadaşlarının ispiyonlaması üzerine din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni A.N. videoyu izledi. N.E.'yi yanına çağırıp azarladığı ileri sürülen öğretmen tutanak tutarak olayı rehberlik servisine ve okul idaresine bildirdi.
Aileler okula çağırıldı ve konuyla ilgili bilgi verildi. Aileleri okuldan ayrıldıktan sonra sınıflarına dönen öğrenciler derse girdi. N.E. bu sırada 3. katta bulunan sınıf penceresine çıktı ve kendisini boşluğa bıraktı. Kilolu olduğu için akran zorbalığına uğradığı da iddia edilen N.E. olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.
Soruşturma Başlatıldı
N.E.'nin hayatını kaybetmesinin ardından ailesi hem din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni A.N.'den hem de okul idaresinden şikayetçi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri de olayla ilgili soruşturma başlattı.
Zafer Partisi Kadın, Aile ve Çocuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Esma Hüsna Aslan, "Videolar kaldırılmasına rağmen kızımıza yapılan baskılar bitmiyor. 'Seni ailene söyleyeceğiz' tehditleri yapılıyor. Bu okulda 15 yaşında bir kız çocuğu camdan atlayarak hayatına son verdi. Bu kızımızın sesi olmaya devam edeceğim" dedi.
Valilikten Yalanlama Geldi
Söz konusu iddialar üzerine Ankara Valiliğinden açıklama geldi. İddiaları yalanlayan valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Bazı basın yayın organları ile sosyal medya platformlarında paylaşılan ‘Ankara Keçiören’deki bir lisemizde öğrencimizin Erik Dalı türküsü eşliğinde video çektiği için öğretmeni ve okul idaresi tarafından baskı gördüğü ve intihar ettiği’ iddiası, gerçeği yansıtmamaktadır.
Son derece üzücü bu olayla ilgili valiliğimizce gerekli inceleme soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca olayın adli boyutu nedeniyle de adli mercilerce tahkikat tüm boyutlarıyla sürdürülmektedir. Konunun hassasiyetine binaen öğrencilerimize yönelik gerekli rehberlik çalışmalarına devam edilmektedir.
Yaşanan elim olayla ilgili inceleme ve soruşturmalar tamamlandığında kamuoyuna gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır. Öte yandan, basın ve yayın organları ile sosyal medya kullanıcılarının da bu tür konularda pedagojik, ahlaki ve hukuki boyutu göz önünde bulundurarak hassasiyet göstermeleri önem arz etmektedir."