İYİ Parti'de eski Genel Başkan Meral Akşener'in AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi ve görüşmenin içeriğini açıklamaması sonrası başlayan kriz devam ediyor.
İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, dün yapılan kapalı grup toplantısında bu tutumu nedeniyle Akşener'in fotoğraflarının il ve ilçe teşkilatlarından indirilmesini önerdi. Akşener ise "tavırlı" bir yazı göndererek fotoğraflarının indirilmesini istedi. Adeta Akşener'in sesi haline gelen ve İYİ Parti'nin yerel seçim felaketinin mimarlarından olan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Burak Akburak ise kendine yakışanı yaparak Akşener'i canhıraş savundu.
Bunun üzerine Rıdvan Uz'un partiden ihracı istendi.
Bugün ise ihracı istenen Rıdvan Uz'un Türk milliyetçiliğinin geçen asırdaki en abide isimlerinden birisi olan, Başbuğ Alparslan Türkeş'in yol arkadaşı Dündar Taşer'i andığı; Burak Akburak'ın ise ideolojisi ve fikirleri pek anlaşılmayan, anlaşılmaması da taraftarlarınca övülen İslamcı sosu bol Cemil Meriç'i andığı görüldü.
İYİ Parti'deki bu anlayış farkı dikkat çekti.