Ağustos ayında, Türkmenler olmadan yasa dışı şekilde yapılan oylamada Kerkük'e KYB'den Rebvar Taha sözde vali olarak atanmıştı.
Kerkük'e tayin edilen bu yasa dışı Kürt vali, ilk icraatlarıyla Türkmenleri hedef almaya başlamıştı.
Kürt Vali Türkmen Mirasını Hedef Almaya Başladı
Kerküklü Türk gazeteci Mustafa Kemal Yılmaz'ın haberine göre bir süre önce, ekseriyetle Türklere ait iş yerlerinin bulunduğu dükkanlara ev sahipliği yapan tarihi Kırdar Hanı'nda yangın çıkmış ve 160'tan fazla iş yeri hasar görmüştü.
TamgaTürk yazarı Mertcan Gürkan'ın verdiği bilgilere göre eski İstanbul Valisi Lütfi Kırdar'ın ailesinden Hacı Mustafa Kırdar tarafından 1883 yılında inşa edilen Türkmen tarihi mirası Kırdar Hanı'nın restorasyonuna ilişkin çalışmalar, yasa dışı şekilde atanan Kürt vali tarafından durduruldu.
Irak Türklerini hedef alan Kürtçü faaliyetler giderek şiddetlenirken Türkiye'de siyasi gündem, Kürtçü ajandanın peşine düşmüş durumda.










O türkmeleri alacağız, buradaki ayrılıkçı kürtleri ve ermeni asıllı kürtleri oraya göndereceğiz. Aynısını Suriye için de yapıp, kürt sorunu denilen sorundan sonsuza kadar kurtulacağız. Başka yolu yok.