Kürtçü mürteci Hüda-Par, Atatürk'ü Koruma Kanunu'nun kaldırılmasını istedi. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Halk TV'de Buket Güler'e konuyla ilgili açıklama yaptı.
Buket Güler, Murat Emir'e Kürtçü mürteci Hüda-Par'dan gelen, 'enteresan' notunu düştüğü 5816 sayılı Atatürk'ü Koruma Kanunu'nun kaldırılması gerektiğini savunan açıklamasını sordu.
Kürtçü Mürteci Hüda-Par Atatürk Mağduruymuş
Açıklamada Kürtçü mürteci Hüda-Par mensubu Şahzade Demir 'Bu kanunun uygulanmasında eleştiri ile hakaret arasındaki ayrım gözetilmeden bireylerin yargılanması ve cezalandırılması mağduriyetlere yol açmaktadır' ifadelerini kullandı.
Güler konuyla ilgili şunları söyledi:
"Burada mağduriyetten kastettiklerinin öznesi Atatürk'e hakaret edenler, ona saldıranlar. Bu yolla Atatürk'ü küçültmeye çalışan kıt akıllılar mağdur oluyorlarmış. Bence bunlar mağdur olmayı hak ediyorlar. Atatürk Cumhuriyet'imizin kurucusu.
'İfade Özgürlüğü Diyerek Süslüyorlar'
Vatana ihanet içindekilerin dışındaki herkesin yüreğinde olan bir kişiliktir. Atatürk'e hakaret ettirmeyiz. En sert şekilde karşılık veririz. Açıklama kıt akıldır. Bu görüşlerini 'ifade özgürlüğü' diyerek süslüyorlar. Atatürk ile ilgili tarihsel, bilimsel çalışmalar yapılabilir. Hatta Kadir Mısırlıoğlu gibi adı ağına dahi alınmayacak kişiler olduğu gibi Atatürk ile ilgili uydurma bir tarih tezi de ortaya atılabilir. Bilimsel görüşler ifade edilebilir ama oradaki çizgi şudur ve buna yargı karar veriyor. Herkes Atatürkçü olmak zorunda değil. Biz sonuna kadar Atatürkçüyüz. Bizim mücadelemiz Mustafa Kemal'in devrimlerini tersine çevirmek isteyenlerle. Bu Atatürk'e hakarete girerse burada yargı devreye girer. Bu kanun olumlu bir kanundur."
Buket Güler, açıklamanın basın açıklaması olduğunun altını çizdi fakat bunun konuyla ilgili Meclis'e teklif sunulmayacağı anlamına gelmediğini belirtti. Güler'in "Nereden güç alınıyor?" sorusuna ise Emir "AKP" yanıtını verdi. Emir, Meclis'e böyle bir teklif gelmesi durumuyla ilgili "MHP dahil ne yapacaklarını öngöremeyiz. Artık öngörülebilir olmaktan çıktılar değerlendirmesi yaptı.
Editör: Semir YapıcıKaynak: HalkTV
Seni mağdur ediyorsa bununla şeref duyarız. Mağdur olmayacağın bir ilkel ülkeye biletin bizden bedava!!