İsrail merkezli bir gazetenin haberine göre İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, Tel Aviv'de bir sempozyumda, Lübnan'ın güneyindeki durumla ilgili açıklamalarda bulundu.
Katz, Katliamcı İsrail Ordusu'nun Suriye ve Lübnan'ın güneyinde ele geçirdiği bölgelerde bulunmaya devam edeceğini belirterek, "ABD'nin talebi olsa bile ordu, Lübnan'ın güneyinden çekilmeyecek." diyerek ABD'yi küçümsedi.
Söz konusu açıklamaların İsrail'in güvenlik politikası olduğunu iddia eden Katz, İsrail askerlerinin ele geçirdiği bölgelerde kalacağını ve sivillerin dışarıda olacağını belirtti.
Katz, İsrail'in topraklarına çökmesi sonucunda evlerini terk etmek zorunda kalan Lübnanlıların evlerine geri dönemeyeceğini ve buna izin vermeyeceklerini söyledi.
İsrail Ordusu, Lübnan'ın Güneyindeki Birçok Bölgeyi Ele Geçirmişti
Katliamcı Siyonistler, Lübnan'a 2 Mart'ta yoğun bir saldırı gerçekleştirerek, ülkenin güneyindeki bölgelerin birçoğunu ele geçirmişti.
Lübnan hükümeti bu sürede, ülkede yerinden edilenlerin sayısının 1 milyonu aştığını bildirmişti.
ABD ile İran arasında imzalanan ve üzerine müzakerelerin sürdüğü anlaşma zaptında"Lübnan'da ateşkes" durumunun altının çizilmesi Tel Aviv ve Washington hükûmetleri arasında gerilime neden olmuştu.
başta Başbakan Binyamin Netanyahu olmak üzere İsrailli yetkililer, Lübnan'da işgal ettikleri bölgelerden çekilmeyeceklerini öne sürmüşlerdi.
ABD ile İran arasında İsviçre'de yapılan müzakerelerde, Lübnan'da ateşkesi izlemek için yeni bir mekanizma kurulacağı ve Mollaların bu mekanizmaya temsilci göndereceği bilgisine parmak basılmıştı.






